Εντυπωσιακή αύξηση κερδών 39% στην Siemens

Αύξηση κερδών κατά 39% ανακοίνωσε η γερμανική Siemens, χάρη στην ανάκαμψη των τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων και την αύξηση των εσόδων από τις επιχειρήσεις ιατρικού εξοπλισμού.

Εντυπωσιακή αύξηση κερδών 39% στην Siemens
Αύξηση κερδών 39% εμφάνισε στο α’ τρίμηνο η Siemens, η μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρονικών ειδών στη Γερμανία, χάρη στην ανάκαμψη των τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων και την αύξηση των από τις επιχειρήσεις ιατρικού εξοπλισμού.

Τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο μέχρι 31/12 αυξήθηκαν στα 726 εκατ. ευρώ ή 82 σεντς ανά μετοχή από 521 εκατ. ευρώ ή 59 σεντς ένα χρόνο πριν. Tα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 18,33 δισ. ευρώ από 18,85 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η Siemens λίγο πριν την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Χάινριχ φον Πίρερ, επανέλαβε την πρόβλεψη ότι τα καθαρά κέρδη φέτος θα αυξηθούν κατά 10% τουλάχιστον, ενώ θα βελτιωθούν και οι πωλήσεις.

Οι εταιρίες κινητών τηλεφώνων, όπως η Nokia, η Motorola και η Siemens ευνοούνται από την αύξηση της ζήτησης για νέα μοντέλα με κάμερες κλπ, ενώ ανεβαίνουν και οι παραγγελίες για νέα δίκτυα καθώς οι εταιρίες αυξάνουν τις δαπάνες μετά την προηγούμενη διετία μείωσης των δαπανών.



Η Siemens ανακοίνωσε ότι εισήγαγε 26 νέα μοντέλα πέρσι, στηρίζοντας τις πωλήσεις της στο ρεκόρ των 15,2 συσκευών στο εξεταζόμενο τρίμηνο και κερδίζοντας μερίδιο αγοράς 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v