HVB: Δεν αποκλείει συγχώνευση και με ξένο όμιλο

Έτοιμη να συγχωνευτεί με την Commerzbank είτε με άλλο ξένο τραπεζικό όμιλο, εμφανίζεται η επίσης γερμανική HVB Group, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της, Dieter Rampl.

HVB: Δεν αποκλείει συγχώνευση και με ξένο όμιλο
Η HVB, η δεύτερη σε μέγεθος γερμανική τράπεζα, δήλωσε έτοιμη να συγχωνευθεί με την ανταγωνιστική Commerzbank ή άλλη ξένη τράπεζα, όπως η Citigroup, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της HypoVereinsBank, Dieter Rampl, από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Τα ισχυρά αποτελέσματα του αμερικανικού τραπεζικού τομέα και οι δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Citigroup για επέκταση της μεγαλύτερης τράπεζας του κόσμου στις ξένες αγορές, δημιουργούν φαινόμενο χιονοστιβάδας εξελίξεων στις προσπάθειες συγκεντρωτισμού της γερμανικής τραπεζικής αγοράς.

Ο Dieter Rampl υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επίσημες διαπραγματεύσεις για συγχώνευση ανάμεσα στις δύο γερμανικές τράπεζες, διευκρινίζοντας ότι δεν του αρέσει η προοπτική εξαγοράς κάποιας μεγάλης γερμανικής τράπεζας από ξένο τραπεζικό ίδρυμα, όπως η αμερικανική Citigroup.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας αντιμετωπίζει με δέος τον χορό εξαγορών και συγχωνεύσεων που συνεχίζονται στην αμερικανική αγορά και κυρίως την πρόσφατη συγχώνευση ανάμεσα στην JP Morgan Chase και την Bank One.

Η μετοχή της HVB έτρεξε με κέρδη 45% το 2003, μετά την απόλυση 11.100 υπαλλήλων και την πώληση περιουσιακών στοιχείων αξίας 3,4 δισ. δολαρίων με στόχο την αντιμετώπιση της διολίσθησης των κεφαλαίων της από τα επισφαλή δάνεια και την αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v