General Dynamics: Αύξηση κερδοφορίας κατά 71%

Το ράλι 78% των κερδών της General Dynamics, χάρη στις παραγγελίες του Πενταγώνου, επιβεβαιώνει την εκρηκτική δυναμική του αμυντικού τομέα σε εποχή διαδοχικών πολέμων, γενικότερης γεωπολιτικής αστάθειας και τρομοκρατίας.

General Dynamics: Αύξηση κερδοφορίας κατά 71%
Η General Dynamics, η εταιρία του αμυντικού τομέα, ανακοίνωσε εκτίναξη κερδών 78% το τέταρτο τρίμηνο, εξαιτίας των παραγγελιών ρεκόρ του αμερικανικού Πενταγώνου για την κατασκευή στρατιωτικών οχημάτων και τεχνολογίας του αμυντικού τομέα.

Η ανακοίνωση της General Dynamics, η οποία κατασκευάζει από πυρηνικά υποβρύχια και άρματα αμάχης έως προσομοιώσεις μαχών και πτήσεων, ενίσχυσε την αισιοδοξία του τομέα, ο οποίος αποδεικνύεται από τους πλέον δυναμικούς εξαιτίας της γεωπολιτικής ανασφάλειας, τους κινδύνους τρομοκρατικών επιθέσεων και την αύξηση των εξοπλισμών στη σκια του πολέμου στο Ιράκ.

Η General Dynamics αποτελεί την πρώτη εταιρία του τομέα που ανακοίνωσε αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου και θετικές προβλέψεις για το 2004, γεγονός που αναμένεται να εστιάσει το ενδιαφέρον των επενδυτών στον αμυντικό τομέα, για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας εκτινάχθηκαν στα 279 εκατ. δολάρια ή 1,4 δολάρια ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 157 εκατ. δολάρια ή 78 σεντς ανά μετοχή των κερδών της αντίστοιχης περιόδου του 2002, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κερδών στα 1,37 δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις της General Dynamics αυξήθηκαν κατά 23% στα 4,8 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 3,9 δισ. δολάρια των πωλήσεων της αντιστοίχου περιόδου του 2002.

Οι πωλήσεις όμως της εταιρίας στον τομέα των αεροναυπηγικών κατασκευών, υποχώρησαν 8,6% στα 829 εκατ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2002, παρόλο που το περιθώριο κέρδους αυξήθηκε στο 10% από το 5,8% αντιστοίχως.

Η General Dynamics προβλέπει ισχυρή άνοδο των πωλήσεων συστημάτων εξομοίωσης μάχης και πτήσεων και αμυντικών τεχνολογιών πληροφορικής για το 2004, που θα οδηγήσουν τις συνολικές πωλήσεις στα 19 δισ. δολάρια, από τα 16,6 δισ. δολάρια του 2003.

Η εταιρία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις κερδών ανά μετοχή το 2004 στα υψηλότερα επίπεδα των προηγούμενων εκτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v