Υψηλότερα 21% τα κέρδη της Harley-Davidson

Τα κέρδη της Harley - Davidson αυξήθηκαν κατά 21% το τέταρτο τρίμηνο, ενώ οι θετικές προβλέψεις της εταιρίας για το μακροπρόθεσμο διάστημα επιβεβαιώνουν το momentum της αμερικανικής οικονομίας.

Η Harley – Davidson, η φίρμα σύμβολο των μοτοσικλετιστών όλου του κόσμου, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της εκτινάχθηκαν κατά 21% το τέταρτο τρίμηνο εξαιτίας της αύξησης των πωλήσεων μοτοσικλετών και εξοπλισμού.

Η ισχυρή άνοδος των κερδών της Harley - Davidson υποδεικνύει το momentum της αμερικανικής οικονομίας και του γενικότερου θετικού κλίματος που διακατέχει το καταναλωτικό κοινό και την προοπτική των προσωπικών εισοδημάτων, που στηρίζουν τις καταναλωτικές δαπάνες με άξονα τον τομέα πολυτελών ειδών.

Τομέα που η Harley – Davidson κατέχει μια ιδιαίτερη θέση δίπλα στην Porsche, την BMW, τη Louis Vuitton, τη Gucci και την Tiffany.

Τα καθαρά κέρδη της Harley - Davidson εκτινάχθηκαν στα 182,4 εκατ. δολάρια ή 60 σεντς ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 150,9 εκατ. δολάρια ή 49 σεντς ανά μετοχή των κερδών της αντιστοίχου περιόδου του 2002, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα έφθαναν στα 58 σεντς ανά μετοχή.

Η Harley – Davidson προβλέπει ότι θα συνεχίσει την ανοδική πορεία της στο μακροπρόθεσμο διάστημα, εκτιμώντας ότι θα κατασκευάσει 400.000 μοτοσικλέτες το 2007, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε τις προηγούμενες εκτιμήσεις για παραγωγή 317.000 μοτοσικλετών το 2004.



Τα έσοδα της εταιρίας έφθασαν στα 1,16 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 1,03 δισ. δολάρια της αντιστοίχου περιόδου του 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v