Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Swiss Re: "Στήριξη" $2,6 δισ. από τον Buffett

Μετά τη Harley-Davidson, η Berkshire Hathaway του Warren Buffett επενδύει "ελβετικά", προχωρώντας σε "ένεση ρευστότητας" 3 δισ. ελβετικών φράγκων (2,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ) στη Swiss Re.

Swiss Re: Στήριξη $2,6 δισ. από τον  Buffett
Μετά τη Harley-Davidson, η Berkshire Hathaway του κ. Warren Buffett, επενδύει "ελβετικά", προχωρώντας σε "ένεση ρευστότητας"3 δισ. ελβετικών φράγκων (2,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ) στη Swiss Re.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Berkshire θα παράσχει αυτό το ποσό μέσω ειδικού "μετατρέψιμου επενδυτικού μηχανισμού", ο οποίος θα έχει κουπόνι 12%, με δυνατότητα να μετατρέψει το εν λόγω ποσό σε μετοχές της Swiss Re ύστερα από τρία χρόνια, με προκαθορισμένη -από σήμερα- τιμή στα 25 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή.

Παράλληλα, η Swiss Re εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2 δισ. φράγκων, αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο επόμενο διάστημα στις αγορές.

"Σαφώς είμαστε απογοητευμένοι από την πορεία συγκεκριμένων μονάδων μας το 2008. Όμως η επένδυση του κ. Buffett στην εταιρία αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να είναι απόλυτα αξιόπιστη". Αυτό επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Jacques Aigrain, διευθύνων σύμβουλος της Swiss Re.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v