Σνόου: Εθνικό συμφέρον το ”σκληρό” δολάριο

Το ”σκληρό” δολάριο αποτελεί εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ, τόνισε από το βήμα του NYSE ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζον Σνόου, αποτρέποντας τους συμμάχους των ΗΠΑ από την υιοθέτηση παρεμβατικής πολιτικής.

Σνόου: Εθνικό συμφέρον το ”σκληρό” δολάριο
Το ”σκληρό” δολάριο αποτελεί εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζον Σνόου στο NYSE, ενώ τα χειροκροτήματα που έφθασαν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, υπογράμμισαν ότι η ανάκαμψη του πράσινου νομίσματος πραγματοποιείται και προς το ”κοινοτικό” συμφέρον!

Ο Τ. Σνόου υπογράμμισε από το NYSE ότι η ανατίμηση του δολαρίου διευκολύνει τις οικονομίες των συμμάχων των ΗΠΑ, τους οποίους κάλεσε στο τραπέζι του G-7 των υπουργών Οικονομικών και των Κεντρικών Τραπεζών, για να συντονίσουν την πολιτική τους με στόχο τη μείωση της καμπύλης των νομισματικών ισοτιμιών.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι στο G-7 και στις υπόλοιπες έδρες διαμόρφωσης της διεθνούς οικονομικής πολιτικής και των διμερών σχέσεων, δεν υπάρχει χώρος για όσους, όπως η Ιαπωνία ή οι ασιατικές χώρες, επιμένουν να υιοθετούν παρεμβατική πολιτική στις συναλλαγματικές αγορές.

Η νομισματική πολιτική εναντίον των παρεμβάσεων αναβαθμίζεται μάλιστα σε παραδοσιακή πολιτική των Αμερικανών υπουργών, σύμφωνα με τον Τ. Σνόου.

”Στηρίζουμε το σκληρό δολάριο. Το σκληρό δολάριο αποτελεί εθνικό συμφέρον. Αλλά ο καλύτερος δρόμος για τη σχετική σταθεροποίηση των νομισματικών ισοτιμιών είναι διαμέσου της ανταγωνιστικής συναλλαγματικής αγοράς”, τόνισε ο Τ. Σνόου στους διαδρόμους του NYSE, αμέσως μετά τη επίσκεψή του στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας διαχείρισης του αμερικανικού χρηματιστηρίου, John Thain.

Τα χειροκροτήματα των κοινοτικών αξιωματούχων που καθορίζουν τη νομισματική και οικονομική πολιτική και αυτά ορισμένων εθνικών κυβερνήσεων στις δηλώσεις του Τ. Σνόου για ”σκληρό” δολάριο, διακόπηκαν από τις πρώτες αντιδράσεις της ΕΚΤ για την απότομη, αυτή τη φορά, πτώση του κοινού νομίσματος!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v