McDonald’s:Ανοδος πωλήσεων-”καμπανάκι” για κέρδη

Η άνοδος των πωλήσεων 12,2% το Δεκέμβριο επιβράβευσαν τη στρατηγική των νέων μενού της McDonald’s, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών, παρόλο που η εταιρία προβλέπει μείωση κερδών το δ’ τρίμηνο.

McDonald’s:Ανοδος πωλήσεων-”καμπανάκι” για κέρδη
Η McDonald’s ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν με ισχυρούς ρυθμούς για ένατο διαδοχικό μήνα το Δεκέμβριο, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τα κέρδη του δ’ τριμήνου, θα είναι μικρότερα των προβλέψεων εξαιτίας των επενδύσεων για επέκταση και στον τομέα τροφίμων που δεν αφορά τα... χάμπουργκερ!

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα υποκαταστήματα που λειτουργούν πανω από ένα έτος κατά 12,2% το Δεκέμβριο, εμφανίζοντας την τέταρτη διαδοχική μηνιαία αύξηση των πωλήσεων με διψήφιους αριθμούς και διαψεύδοντας αισιόδοξα τους αναλυτές της αγοράς που προέβλεπαν πωλήσεις σε μονοφήφια μεγέθη.

Η άνοδος των πωλήσεων οφείλεται στην επιθετική πολιτική της εταιρίας που ανανέωσε τα μενού, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις ότι η εμφάνιση της νόσου των τρελών αγελάδων στις ΗΠΑ θα έχει περιορισμένες ή σχεδόν ανύπαρκτες αρνητικές αντιδράσεις στη συμπεριφορά του καταναλωτικού κοινού.

Η μεγαλύτερη εταιρία ταχείας εστίασης στον κόσμο μείωσε τις προβλέψεις κερδοφορίας για το τέταρτο τρίμηνο, εκτιμώντας ότι αυτά θα κυμανθούν στα 25 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις των αναλυτών για άνοδο κατά 35 σεντς ανά μετοχή.



Οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στην ανακοίνωση της εταιρίας, αφού οι μετοχή της καταγράφει από τα υψηλότερα κέρδη στο Dow Jones.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v