Υψηλά κέρδη από Merrill Lynch, Bank of America

Καλοί οιωνοί από τα πρώτα αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών, με τη Merrill Lynch να αναφέρει ρεκόρ στα περσινά της κέρδη και την Bank of America να ξεπερνά τις προβλέψεις στα κέρδη δ’ τριμήνου 2003.

Υψηλά κέρδη από Merrill Lynch, Bank of America
Καλούς οιωνούς για τον τραπεζικό κλάδο δημιουργούν οι ανακοινώσεις της Merrill Lynch και της Bank of America, των πρώτων μεγάλων αμερικανικών χρηματοοικονομικών οίκων που δημοσιοποιούν τα στοιχεία κερδοφορίας στο πλαίσιο της περιόδου ανακοινώσεων κερδών.

Η Merrill Lynch & Co., η μεγαλύτερη εταιρία χρηματιστηριακών συναλλαγών στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ξεπέρασαν τα 3,78 δισ. δολάρια πέρσι, για να φτάσουν σε επίπεδα-ρεκόρ, χάρη στις περικοπές θέσεων εργασίας και την αναρρίχηση του αμερικανικού χρηματιστηρίου για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.

Η εταιρία εξέδωσε την παραπάνω λιτή ανακοίνωση, μια εβδομάδα πριν από την τελική δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της στη Wall Street. Στο 9μηνο του 2003, η Merrill Lynch κέρδισε 2,7 δισ. δολάρια, 39% περισσότερα από το 2002.

Την ίδια ώρα, η Bank of America, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δ’ τριμήνου αυξήθηκαν 4,6%, καθώς ενισχύθηκαν οι προμήθειες από τα στεγαστικά δάνεια και έγιναν περισσότερες διαγραφές επισφαλών δανείων.

Τα καθαρά κέρδη του οίκου ανήλθαν στα 2,73 δισ. δολάρια ή 1,83 δολ. ανά μετοχή, από 2,61 δισ. δολάρια πέρσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.

Οι αναλυτές σε έρευνα της Thomson Financial προέβλεπαν κέρδη 1,77 δολαρίων ανά μετοχή. Πρόκειται για το ένατο συνεχόμενο τρίμηνο που η Bank of America καταγράφει βελτίωση κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v