Ο George Soros σε βρετανικές ηλεκτρικές εταιρίες

Ο George Sors προσέλαβε ως σύμβουλο τον Nick Baldwin, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Powergen, στοχεύοντας σε υψηλά και άμεσα κέρδη από εξαγορές σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας στη Βρετανία. Την προηγούμενη εβδομάδα ”αποβιβάστηκε” στη γερμανική αγορά ακινήτων.

Ο George Soros σε βρετανικές ηλεκτρικές εταιρίες
Ο κερδοσκόπος επενδυτής George Soros ενισχύει το ενδιαφέρον του για τον ευρωπαϊκό τομέα κοινής ωφέλειας, προσλαμβάνοντας ως σύμβουλο τον Nick Baldwin, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Powergen.

Ο πρώην μάνατζερ της Powergen, που ελέγχεται από το γερμανικό κολοσσό E.ON., υπογράμμισε ότι τέθηκε στη διάθεση της Soros Private Equity Partners ως σύμβουλός της για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η ”κοινοπραξία” του George Soros και του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Texas Pacific Group, στοχεύει ήδη στην εξαγορά της Ferry και της Ferrybridge, δύο αγγλικών εταιριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που ανήκουν στην American Electric Power, σύμφωνα με πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Η επιλογή του Nick Baldwin δεν ήταν τυχαία, γιατί ήταν ο μάνατζερ που διαπραγματεύτηκε την εξαγορά της βρετανικής Powergen από τη γερμανική Ε.ΟΝ. το 2002.

Ο George Soros έχει εστιάσει εδώ και αρκετό καιρό το ενδιαφέρον του στις ”φθηνές” ευκαιρίες που προφέρουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ”αποβιβάστηκε” και στη γερμανική αγορά ακινήτων, με άξονα αυτή του Βερολίνου.

Ο άνθρωπος που ”πέταξε” μέσα σε ένα βράδυ τη στερλίνα και την ιταλική λίρα από το σύστημα ευρωπαϊκών ισοτιμιών, επιστρέφει στη βρετανική αγορά για να εκμεταλλευτεί της θετικές προοπτικές του τομέα παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και της μάχης που διεξάγουν οι γερμανικοί και αμερικανικοί κολοσσοί του τομέα για την παγίωση της θέσης τους.

Ο G. Soros, όπως και οι περισσότεροι κερδοσκόποι επενδυτές, στοχεύουν στην εξαγορά των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κυρίως αυτών σε περιφερειακό επίπεδο, για να μπορούν μετά να κλείσουν ικανοποιητικές, σχεδόν προνομιακές, συμφωνίες με τις εταιρίες διανομής και να αποκομίζουν άμεσα και υψηλά κέρδη. Ή ακόμη και να τους μεταπωλήσουν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v