Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Έως $2 τρισ. το κόστος τραπεζικού πακέτου

Τα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν το πακέτο χρηματοοικονομικής διάσωσης, συζητούν για επιπλέον δαπάνες ύψους 1 - 2 τρισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη "WSJ".

ΗΠΑ: Έως $2 τρισ. το κόστος τραπεζικού πακέτου
Τα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν το πακέτο χρηματοοικονομικής διάσωσης, συζητούν για επιπλέον δαπάνες ύψους 1 - 2 τρισ. δολαρίων, ώστε να αποκατασταθεί η πορεία των τραπεζών, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Wall Street Journal", παραθέτοντας ανώνυμες πηγές.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση Barack Obama θα ανακοινώσει τα σχέδιά της μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά δεν έχει ακόμη κατασταλάξει για το τελικό σχήμα της νέας πρότασης και υπάρχουν στοιχεία που μπορεί να αλλάξουν.

Η κυβέρνηση αναζητά επίσης πιο αποδοτικούς τρόπους διοχέτευσης κεφαλαίων στις τράπεζες και μελετά το ενδεχόμενο εξαγοράς κοινών μετοχών στους οίκους, αναφέρει η εφημερίδα.

Το αμερικανικό υπουργείο έχει ήδη διανείμει σχεδόν 294 δισ. δολ. από το κυβερνητικό πακέτο Troubled Asset Relief Program -TARP- συνολικού ύψους 700 δισ. δολ. για την τόνωση του τραπεζικού συστήματος και των αυτοκινητοβιομηχανιών των ΗΠΑ. Κάποια δισεκατομμύρια ακόμη έχουν δεσμευτεί για άλλες περιπτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v