Ο Buffett θα καλύψει το κενό των Concorde;

Ο Warren Buffett οσμίστηκε υψηλά και άμεσα κέρδη στις δι-ατλαντικές πτήσεις, καλύπτοντας διαμέσου της ελεγχόμενης NetJets το κενό της κατάργησης των δρομολογίων Concorde, ”αποφεύγοντας” τις ουρές από τους αντιτρομοκρατικους ελέγχους!

Ο Buffett θα καλύψει το κενό των Concorde;
Ο Warren Buffett, ο επικαλούμενος ”μάντης της Ομάχα”, θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό που άφησε η κατάργηση των πτήσεων των υπερηχητικών Concorde στις δι-ατλαντικές πτήσεις διαμέσου της μείωσης του ωραρίου των συμβατικών πτήσεων από τα αεροσκάφη της ελεγχόμενης εταιρίας NetJets.

Η Berkshire Hathaway, ο ελεγχόμενος επενδυτικός όμιλος από τον κερδοσκόπο μεγαλο-επενδυτή, θα προσπαθήσει διαμέσου των αεροσκαφών της θυγατρικής NetJets να αποκομίσει άμεσα και υψηλά κέρδη στο επόμενο διάστημα μειώνοντας τον χρόνο των δι-ατλαντικών πτήσεων.

Καλύπτοντας, δηλαδή, το κενό που άφησε η κατάργηση των δρομολογίων των υπερηχητικών Concorde από την British Airways και την Air France.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Warren Buffett να ανταγωνιστεί τις μεγάλες συμβατικές αεροπορικές εταιρίες στις δι-ατλαντικές πτήσεις έπαιξε η πρόσφατη απόφαση του Λευκού Οίκου για περαιτέρω ελέγχους για την ταυτότητα των επιβατών με στόχο την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τον W. Buffett η ενίσχυση των αντιτρομοκρατικών μέτρων δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και τεράστια προβλήματα στους επιχειρηματίες που έχουν άμεση ανάγκη για ταχείς μεταφορές ανάμεσα στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Τα αεροσκάφη της NetJets, που διαθέτουν μόνο 14 θέσεις και έχουν κατασκευαστεί από την Gulfstream, την ελεγχόμενη φίρμα από την General Dynamics, θα προσφέρουν υψηλά ποσοστά κερδοφορίας για τον όμιλο του W. Buffett.

Η NetJet δεν απευθύνεται μόνο στην business class, αλλά σε ένα ευρύτερο επιβατικό κοινό, διευκρίνησε πάντως ο Mark Booth, ο διευθύνων σύμβουλος της NetJets στο Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v