Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Η Βουλή ψήφισε το πακέτο των $819 δισ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το νέο "πακέτο" στήριξης της οικονομίας ύψους 819 δισ. δολαρίων του κ. Barack Obama, χωρίς όμως απόλυτα κοινή συναίνεση και από τους ρεπουμπλικανούς.

ΗΠΑ: Η Βουλή ψήφισε το πακέτο των $819 δισ.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το νέο "πακέτο" στήριξης της οικονομίας ύψους 819 δισ. δολαρίων του κ. Barack Obama, χωρίς όμως απόλυτα κοινή συναίνεση και από τους ρεπουμπλικανούς.

Με ψήφους 244 υπέρ και 188 κατά, οι Αμερικανοί βουλευτές στέλνουν πλέον την έγκριση της στήριξης στη Γερουσία, η οποία θα ασχοληθεί με το όλο θέμα τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο άνωθεν "πακέτο" δεν περιλαμβάνεται το κόστος που θα αναλάβει το κράτος για τη δημιουργία της επονομαζόμενης "τοξικής τράπεζας", το οποίο προβλέπεται ότι θα ανέλθει στο 1 τρισ. δολάρια.

"Το πρόγραμμα περνά πλέον στη Γερουσία, ενώ ευελπιστώ ότι μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω. Θεωρώ ότι οι εργαζόμενοι που είτε έχασαν τη δουλειά τους είτε φοβούνται ότι θα είναι τα επόμενα θύματα έχουν άμεση ανάγκη βοήθεια. Ζητούν δράση από την Ουάσιγκτον". Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο Αμερικανός Πρόεδρος μετά την ψήφιση του "πακέτου" από τη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v