H LVMH πέτυχε την καταδίκη της Morgan Stanley

H Morgan Stanley καταδικάστηκε από γαλλικό δικαστήριο στην καταβολή αποζημίωσης 30 εκατ. ευρώ στην Louis Vuitton, γιατί ο αμερικανικός οίκος ενέργησε με προκατάληψη, διαβάλλοντας διαμέσου τρίτων την LVMH.

H LVMH πέτυχε την καταδίκη της Morgan Stanley
Γαλλικό δικαστήριο καταδίκασε την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley στην καταβολή αποζημίωσης 30 εκατ. ευρώ προς την Louis Vuitton Moet - Hennesy, τη μεγαλύτερη εταιρία ειδών πολυτελείας στον κόσμο, κρίνοντας ότι η Morgan Stanley ενήργησε με προκατάληψη, διαβάλλοντας την LVMH.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες του Bernard Arnault, του προέδρου της Louis Vuitton, η Morgan Stanley χρησιμοποίησε την αναλυτή της αγοράς πολυτίμων ειδών, Claire Kent, για να διαβάλλει την εικόνα της εταιρίας στην αγορά κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης διαμάχης της με την επίσης γαλλική PPR για τον έλεγχο της ιταλικής φίρμας Gucci.

Η Morgan Stanley κατήγγειλε ότι η καταδίκη οφείλεται σε κατάχρηση εξουσίας του γαλλικού δικαστικού συστήματος, αρνούμενη κατηγορηματικά ότι η C. Kent διέπραξε αδικήματα έναντι του ομίλου της Louis Vuitton.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v