Γερμανία: Aνοδος βιομηχανικών παραγγελιών

Οι παραγγελίες εργοστασιακού και μηχανολογικού εξοπλισμού στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 16% το Νοέμβριο, έναντι του αντίστοιχου μήνα της περσινής χρονιάς. Μειώθηκαν τα πλεονάσματα στα ισοζύγια εμπορίου και τρεχουσών συναλλαγών.

Γερμανία: Aνοδος βιομηχανικών παραγγελιών
Οι παραγγελίες εργοστασιακού και μηχανολογικού εξοπλισμού στη Γερμανία αυξήθηκαν το Νοέμβριο 16% έναντι του αντίστοιχου μήνα της περσινής χρονιάς, ανακοίνωσε η βιομηχανική ένωση της χώρας VDMA.

Οι παραγγελίες από το εσωτερικό ενισχύθηκαν 46% σε ετήσια βάση το Νοέμβριο, ενώ οι παραγγελίες από το εξωτερικό παρέμειναν αμετάβλητες.

Ο δείκτης παραγγελιών για το τρίμηνο μέχρι το Νοέμβριο, που είναι λιγότερο ασταθής από τους μηνιαίους δείκτες, ενισχύθηκε 4% από την περσινή χρονιά.

Οι Γερμανοί πελάτες φαίνεται ότι προσπαθούν να αναπληρώσουν τις παραγγελίες που είχαν ”παγώσει” τους προηγούμενους μήνες, αναφέρει η VDMA. Για τους επόμενους μήνες, όμως, η άνοδος του ευρώ συνιστά πρόκληση, τονίζεται στην ανακοίνωση της ένωσης.

Παράλληλα, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας συρρικνώθηκε στα 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ το Νοέμβριο, από 7,5 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο και 9,3 δισ. ευρώ το Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εθνικής στατικής υπηρεσίας της χώρας.

Η υπηρεσία αναβάθμισε σε υψηλότερα επίπεδα το νούμερο του Οκτωβρίου, στα 7,5 δισ. ευρώ από 6,3 δισ. ευρώ που εκτιμούσε το Δεκέμβριο.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το εμπορικό πλεόνασμα του Νοεμβρίου περιορίστηκε στα 10,4 δισ. ευρώ, από 10,8 δισ. τον Οκτώβριο και 12,3 δισ. ευρώ το Νοέμβριο του περασμένου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v