Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: "Πράσινο φώς" για Geithner από Γερουσία

Με ψήφους 18-5 η αρμόδια επιτροπή της αμερικανική Γερουσίας ενέκρινε το διορισμό του Timothy Geithner στη θέση του Υπουργού Οικονομικών. Παραμένει η έγκριση από το σύνολο της Γερουσίας, χωρίς να αναμένονται εκπλήξεις.

ΗΠΑ: Πράσινο φώς για Geithner από Γερουσία
Με ψήφους 18-5 η αρμόδια επιτροπή της αμερικανική Γερουσίας ενέκρινε το διορισμό του Timothy Geithner στη θέση του Υπουργού Οικονομικών.

Παρά τις αντιδράσεις ορισμένων Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών σχετικά με το θέμα του Geithner με την Εφορία, οι Δημοκρατικοί τον στήριξαν παμψηφεί.

Παραμένει η έγκριση της απόφασης της επιτροπής από το σύνολο του σώματος της Γερουσίας, χωρίς να αναμένονται εκπλήξεις.

Εξάλλου, ο βασικός υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Οικονομικών δήλωσε πως η νέα κυβέρνηση πιστεύει ότι η Κίνα «χειραγωγεί» το νόμισμά της.

Οι εν λόγω παρατηρήσεις ίσως σηματοδοτούν την απαρχή μιας πιο σκληρής γραμμής της αμερικανικής κυβέρνησης απέναντι στην χώρα που είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην αγορά αμερικανικών ομολόγων.

Τέλος, ο Geithner απάντησε σε ερώτηση της επιτροπής της Γερουσίας πως δεν υπάρχουν στο τραπέζι νέα σχέδια για επιπλέον «πακέτα» διάσωσης, ενώ στο ενδεχόμενο κρατικοποίησης αμερικανικών τραπεζών εμφανίστηκε αρνητικός δίχως ωστόσο να το αποκλείσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v