Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Θα παρέμβει η ΕΚΤ για ευρώ- επιτόκια;

Στο α΄ εξάμηνο του 2004 εκτιμά το τμήμα διαχείρισης διαθεσίμων της Alpha Bank ότι θα κορυφωθεί η ανοδική τάση του ευρώ. Όπως αναφέρεται στη μελέτη Global FX Strategy Report, εάν η ΕΚΤ θελήσει να περιορίσει την άνοδο του νομίσματος μπορεί να μειώσει τα επιτόκια.

Alpha Bank: Θα παρέμβει η ΕΚΤ για ευρώ- επιτόκια;
Στην νέα άνοδο του ευρώ εστιάζει το Global FX Strategy Report Δεκεμβρίου της Διεύθυνσης Διαχείρισης Διαθεσίμων της Alpha Bank, όπου αναφέρονται και οι εκτιμήσεις της εταιρίας για την πορεία των νομισμάτων το 2004.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την ισοτιμία του ευρωπαϊκού με το αμερικανικό νόμισμα, η μελέτη εκτιμά ότι το βασικότερο σενάριο που θα πίεζε το ευρώ χαμηλότερα, προβλέπει μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ, κάτι που για να συμβεί θα πρέπει να υπάρξει υποχώρηση του πληθωρισμού χαμηλότερα του 2%.

Αναφερόμενη στην πιθανότητα παρεμβάσεων εκ μέρους της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, η έκθεση εκτιμά ότι αυτές θα είναι φραστικές και θα ανακύψουν εάν και εφόσον το ευρώ βρεθεί στο επίπεδο των 1,27- 1,29 δολ.

Ακόμα εκτιμάται ότι η ανοδική πορεία του ευρώ θα κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2004, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κατόπιν θα αρχίσει η ανάστροφη πορεία του νομίσματος. Οποιαδήποτε έξαρση του ευρώ, αναφέρει το τμήμα διαχείρισης διαθεσίμων της Alpha Bank, δεν πιστεύεται ότι θα ξεπεράσει το επίπεδο του 1,34 δολ.

Η ανάλυση αποδίδει την υποχώρηση του δολαρίου, στα οικονομικά στοιχεία, όπως είναι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών που μακροπρόθεσμα αναμένεται να βλάψουν την αμερικανική οικονομία.

* Διαβάστε το πλήρες κείμενο του Global FX Strategy Report στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v