Καμπανάκι για τα έσοδα της ΙΒΜ από Bear Stearns

Η IBM δεν θα ικανοποιήσει τις προηγούμενες προβλέψεις της, αφού τα έσοδά της θα είναι κατά 1- 2 δισ. δολ. λιγότερα από τα 14 δισ. δολ. που ανακοίνωσε η εταιρία, εκτιμά ο A. Neff της Bear Srearns.

Καμπανάκι για τα έσοδα της ΙΒΜ από Bear Stearns
Η IBM δεν θα καταφέρει να ικανοποιήσει τις προηγούμενες προβλέψεις για τις πωλήσεις του δ’ τριμήνου κατά 1 – 2 δισ. δολάρια, εκτιμά ο Andrew Neff, ο αναλυτής της Bear Stearns, εξαιτίας της γενικότερης υποχώρηση των πωλήσεων των προϊόντων της εταιρείας, από τους μικροεπεξεργαστές και τα λογισμικά έως και τους προσωπικούς υπολογιστές.

Ο αναλυτής της Bear Stearns εκτιμά ότι οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής υπολογιστών του κόσμου θα περιοριστούν στα 12 – 13 δισ. δολάρια το δ’ τρίμηνο, σε σχέση με το στόχο της εταιρίας για πωλήσεις 14 δισ. δολαρίων στο ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με τον A. Neff, στις πωλήσεις της IBM για το τέταρτο τρίμηνο θα συμπεριλαμβάνονται τα 5 δισ. δολάρια από τα συμβόλαια που έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρία, 5 δισ. δολάρια από τα βραχυπρόθεσμο συμβόλαια και 1– 2 δισ. δολάρια από συμβόλαια που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η IBM δεν ανακοίνωσε τους όρους της συνεργασίας της με τον κολοσσό λιανικής Target, που ανακοινώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ιδίου η συνεργασία αυτή μπορεί να προσφέρει στην ΙΒΜ έσοδα 11 με 12 δισ. δολάρια στο μακροπρόθεσμο διάστημα.

Οι αναλυτές της αμερικανικής αγοράς ασκούν κριτική στην ΙΒΜ εδώ και αρκετό καιρό, εκτιμώντας ότι η εταιρεία δεν εστιάζει το ενδιαφέρον της στην ενίσχυση του ανταγωνισμού της και στην παραγωγή νέων καινοτομικών προϊόντων, αλλά προσπαθεί να εμφανίσει άνοδο των κερδών και των μεγεθών της διαμέσου της πώλησης συμμετοχών και γενικότερα περιουσιακών στοιχείων ή της μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Ο John Joyce, ο οικονομικός διευθυντής της ΙΒΜ, υπογράμμισε τον Οκτώβριο ότι τα έσοδα της εταιρίας θα φθάσουν τα 14 δισ. δολάρια το δ’ τρίμηνο, εκτιμώντας ότι θα αποδείξουν την εργατικότητα της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v