Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Geithner: "Ετοιμάζουμε νέο πρόγραμμα διάσωσης"

Ο Timothy Geithner, υποψήφιος υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ότι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ δουλεύει πάνω σε ένα νέο σχέδιο τραπεζικής διάσωσης, που θα αποκαλυφθεί τις αμέσως ερχόμενες εβδομάδες.

Geithner: Ετοιμάζουμε νέο πρόγραμμα διάσωσης
Ο Timothy Geithner, ο υποψήφιος του Προέδρου Obama για το υπουργείο Οικονομικών, δεσμεύθηκε κατά την ομιλία του στο Καπιτώλιο, να εφαρμόσει δραστικές μεταβολές στις κυβερνητικές προσπάθειες μεταρρύθμισης των τραπεζών.

Ο κ. Geithner παραδέχτηκε ότι υπάρχει ευρεία δυσαρέσκεια όσον αφορά το τρέχον πρόγραμμα και ότι το σχέδιο «άφησε πολλά περιθώρια» στις τράπεζες.

Οι δηλώσεις του, προκαλούν μεταπτώσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που ξεκίνησε την συνεδρίαση έντονα θετικά.

Ο κ. Geithner προσδιόρισε ότι ο νέος Πρόεδρος, Β. Obama δουλεύει πάνω σε ένα νέο σχέδιο τραπεζικής διάσωσης, που θα αποκαλυφθεί τις αμέσως ερχόμενες εβδομάδες.

Οι δηλώσεις του κ. Geithner δεν περιείχαν πολλές λεπτομέρειες και ο εντεταλμένος υπουργός δεν προσδιόρισε τι μέτρα θα πρέπει να ληφθούν για να «γιατρευτούν» οι ασθενείς τράπεζες, πέρα από το πρόγραμμα Trouble Asset Relief Program ύψους 700 δισ. δολ. που έχει εκπονήσει ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών.

Από την περασμένη εβδομάδα, ακούγονται φήμες ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση, ίσως με την δημιουργία μιας αποκαλούμενης «επισφαλούς τράπεζας» που θα αναλάβει όλα τα «τοξικά» ενεργητικά στεγαστικής πίστης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v