Ιράκ: Εξετάζουν την παραγραφή χρεών Ιαπωνία-Κίνα

Αρχίζουν να αποδίδουν οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να βρει υποστηρικτές για την ανοικοδόμηση του Ιράκ. Θετικά βλέπουν πλέον το ζήτημα της παραγραφής των χρεών του Ιράκ Ιαπωνία και Κίνα, μετά από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Ρωσία.

Ιράκ: Εξετάζουν την  παραγραφή χρεών Ιαπωνία-Κίνα
Οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να βρει υποστηρικτές για την ανοικοδόμηση του Ιράκ αρχίζουν και αποδίδουν. Θετικά βλέπουν πλέον το ζήτημα της παραγραφής των χρεών του Ιράκ Ιαπωνία και Κίνα, μετά από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Ρωσία.

Η Ιαπωνία προτίθεται να παραγράψει επτά δισεκατομμύρια δολάρια από τα χρέη του Ιράκ εφόσον πράξουν το ίδιο και άλλες χώρες, προκειμένου να βοηθήσει στη διαδικασία ανοικοδόμησης της χώρας.

Η Κίνα σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της Γουέν Τζιαμπάο στο BBC, εξετάζει το ζήτημα της παραγραφής του χρέους του Ιράκ -ανέρχεται στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια από την εποχή πριν τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο το 1990 - λαμβάνοντας υπόψη την ανθρωπιστική διάσταση του όλου ζητήματος.

Εκτιμήσεις υπολογίζουν τα χρέη του Ιράκ στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια προς τις χώρες-μέλη της αποκαλούμενης ”Λέσχης του Παρισιού”, ενώ οι υποχρεώσεις του έναντι διαφόρων αραβικών χωρών, φθάνουν τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την ικανοποίηση του για τις παραπάνω εξελίξεις εξέφρασε ο απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου, Τζέιμς Μπέικερ, έπειτα από επίσκεψη του σε Τόκιο και Πεκίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v