Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μεξικανός μεγιστάνας C. Slim στους N.Y. Times

Σε μια ακόμη ενδεικτική για τα προβλήματα των εφημερίδων ανά τον πλανήτη, συμφωνία, οι New York Times θα δεχτούν επένδυση από εταιρίες που ανήκουν στον Μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim.

Ο Μεξικανός μεγιστάνας C. Slim στους N.Y. Times
Οι New York Times κατέληξαν σε συμφωνία με εταιρίες που ανήκουν στον Μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim, βάση της οποίας θα επενδυθούν 250 εκατομμύρια δολάρια στην κορυφαία αμερικανική εφημερίδα και αναλόγως θα αυξηθεί το μερίδιο των επιχειρήσεων στον νεοϋρκέζικο όμιλο μήντια, ώστε αυτός να μειώσει τα χρέη του και να δυναμώσει τα οικονομικά βιβλία του.

Η κίνηση είναι ενδεικτική των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η βιομηχανία ΜΜΕ διεθνώς, εξαιτίας της μείωσης των διαφημίσεων στις έντυπες εκδόσεις και την στροφή των καταναλωτή στην ψηφιακή ενημέρωση.

Ο επιχειρηματίας C. Slim, που το 2008 κατέκτησε για ένα διάστημα την θέση του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη, χάρη στην χρηματιστηριακή ανατίμηση των εταιριών του, έκανε την συμφωνία μέσω των επιχειρήσεών Banco Inbursa και Inmobiliaria Carso, που ελέγχει η οικογένειά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v