Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fiat: Αποκτά... δωρεάν το 35% της Chrysler

Την απόκτηση του 35% των μετοχών της Chrysler αποκτά η Fiat, όπως ανακοινώθηκε από τους δύο ομίλους και την ιδιοκτήτρια της Chrysler, Cerberus Capital Management, χωρίς να καταβάλλει οποιοδήποτε ποσό σε μετρητά.

Fiat: Αποκτά... δωρεάν το 35% της Chrysler
Το ποσοστό του 35% των μετοχών της Chrysler αποκτά η Fiat, όπως ανακοινώθηκε από τους δύο ομίλους και την ιδιοκτήτρια της Chrysler, Cerberus Capital Management, χωρίς να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό σε μετρητά.

Η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ενώ βάσει αυτής η Chrysler θα "έχει πρόσβαση σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες κατασκευής αυτοκινήτων, υπερταχειών και ανταλλακτικών αυτοκινήτων", τις οποίες θα της "παραχωρήσει" η Fiat.

Παράλληλα, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα αναλάβει τη διανομή σε βασικές και ταχύτατα αναπτυσσόμενες αγορές, ενώ σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύεται να πραγματοποιήσει επένδυση σε μετρητά στην Chrysler ή να επενδύσει σε αυτήν στο μέλλον.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συμφωνία των δύο εταιριών είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις επιταγές του αμερικανικού προγράμματος στήριξης της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v