Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποστηρίζει τις κινήσεις Οbama o Paulson

Οι επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου ικονομικών και του Ομοσπονδιακού Ταμείου Εγγυοδοσίας επέκτειναν την ιδέα μιας κρατικής τράπεζας με ρόλο την απομάκρυνση «τοξικών» ενεργητικών από τους ισολογισμούς των δανειοληπτών.

Υποστηρίζει τις κινήσεις Οbama o Paulson
Οι επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών και του Ομοσπονδιακού Ταμείου Εγγυοδοσίας (FDIC) επέκτειναν την ιδέα μιας κρατικής τράπεζας με ρόλο την απομάκρυνση «τοξικών» ενεργητικών από τους ισολογισμούς των δανειοληπτών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Henry Paulson το οικονομικό επιτελείο έχει δουλέψει στην ιδέα μιας τράπεζας που θα λειτουργήσει με αυτό το στόχο, βρίσκοντας την υποστήριξη της προέδρου του FDIC, Sheila Bair.

Οι παραπάνω εξελίξεις έρχονται λίγες μόνο μέρες πριν την ορκωμοσία του Barack Obama και αποτελούν δείγμα της κατάστασης εγρήγορσης στην οποία βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο με στόχο το «ξεπάγωμα» της αγοράς δανεισμού.

Ο Paulson κάλεσε τον Obama να εντείνει τις προσπάθειες σταθεροποίησης της οικονομίας και να συνεργαστεί στενά με το Κογκρέσο για να περάσει το πακέτο στήριξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v