ΗΠΑ: Σε χαμηλά 26 μηνών τα επιδόματα ανεργίας

Ανάμικτα είναι τα στοιχεία από τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, καθώς τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν εκ νέου έως τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου 2001, ενώ νέες κατοικίες και παραγγελίες για διαρκή αγαθά υποχώρησαν απρόσμενα.

ΗΠΑ: Σε χαμηλά 26 μηνών τα επιδόματα ανεργίας
Ανάμικτα ήταν τα μακροοικονομικά νέα από τις ΗΠΑ, καθώς οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2001, ενώ απρόσμενη πτώση παρουσίασαν οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά.

Αναλυτικότερα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας συρρικνώθηκαν κατά 1.000 και διαμορφώθηκαν στις 353.000, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα καταγραφεί περιορισμένη άνοδος έως τις 355.000.

Υποχώρηση κατά 3,1% εμφάνισαν οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά τον Νοέμβριο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθούν στο 0,6% και ενώ τον Οκτώβριο είχαν σημειώσει άνοδο κατά 3,3%.

Άλλωστε, πτώση μεγαλύτερη του αναμενόμενου σημείωσαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών για τον μήνα Νοέμβριο και διαμορφώθηκαν στα 1,08 εκατ. μονάδες (ετήσια βάση), έναντι εκτιμησεων των αναλυτών για 1,10 εκατ. μονάδες και προηγούμενης μέτρησης 1,11 εκατ. μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v