Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Gerhard Schroeder στην ΤΝΚ-ΒΡ

Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της TNK-BP, ως ένας από τους τρεις ανεξάρτητους διευθυντές, που επελέγησαν για να εκτονωθεί η ένταση στον πετρελαϊκό κολοσσό.

Ο Gerhard Schroeder στην ΤΝΚ-ΒΡ
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Gerhard Schroeder διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της TNK-BP, ως ένας από τους τρεις ανεξάρτητους μη εκτελεστικους αξιωματούχους, που επελέγησαν στο πλαίσιο της προσπάθειας να εκτονωθεί η ένταση μεταξύ των ιδιοκτητών του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού.

Η ένταση ανάμεσα σε ομάδα Ρώσων ιδιοκτητών και την BP, κατέληξε στην αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου Robert Dudley και άλλων στελεχών και εργαζομένων, καθώς η ρωσική πλευρά θέλει να αναλάβει τον έλεγχο της TNK-BP.

Στο πλαίσιο συμφωνίας που υπογράφθηκε τον Σεπτέμβριο, η TNK-BP θα διορίσει Ρώσο διευθύνοντα σύμβουλο και θα πωλήσει τμήμα της επιχείρησης σε αρχικές δημόσιες εγγραφές και παράλληλα θα αποδεχθεί 11μελές διοικητικό συμβούλιο με τρια ανεξάρτητα μη εκτελστικά μέλη.

Τα τρία νέα ανεξάρτητα μέλη που διορίστηκαν είναι ο κ. Schroeder, ο πρόεδρος της Rio Tinto, James Leng, και ο Alexander Shohkin, πρόεδρος του ρωσικού συνδέσμου βιομηχάνων και επιχειρηματιών.

Η Γερμανία διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την Ρωσία, τόσο υπό την ηγεσία του κ. Schroeder όσο και υπό της διαδόχου του, Angela Merkel.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v