Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρεοκόπησε η Nortel Networks

Η Nortel Networks Corp., η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Βορείου Αμερικής, κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές, με άμεσα χρέη περίπου 3,8 δισ. δολάρια.

Χρεοκόπησε η Nortel Networks
Η Nortel Networks Corp., η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Βορείου Αμερικής, κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές.

Η Nortel που εδρεύει στο Τορόντο, σύμφωνα με την αίτηση υπαγωγής στο Chapter 11, χρωστά στους πιστωτές περίπου 3,8 δισ. δολ. . Η εταιρία ανακοίνωσε ότι αρκετές καναδέζικες θυγατρικές της επίσης θα αιτηθούν υπαγωγή στο Άρθρο 11.

Η Nortel έχει ζημιωθεί περίπου 7 δισ. δολ. από το 2005, που ανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος Mike Zafirovski. Οι πωλήσεις μειώνονται διαρκώς από το 2006, που η Nortel πούλησε τον βραχίονα κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων στην Alcatel προς 320 εκατ. δολ.

Η εταιρία «ξεφορτώθηκε» εκεινον τον βραχίονα, για να επικεντρωθεί στην πιο καινούργια τεχνολογίας ασύρματης τηλεφωνίας, το WiMax.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, τα χρέη της Nortel ανέρχονταν στα 6,3 δισ. δολ. περιλαμβανομένων των αποζημιώσεων για συμβόλαια λειτουργίας, του συνταξιοδοτικού ταμείου κ.α. Η εταιρία έχει ομόλογα 1 δισ. δολ. που λήγουν το 2011. Συνολικά οι υποχρεώσεις ανέρχονται στα σχεδόν 12 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v