”ΟΚ” Κάτω Βουλής στις φορο-περικοπές Σρέντερ

Ενέκρινε και η Κάτω Βουλή τις φορολογικές περικοπές Σρέντερ, βάσει των οποίων ένας άγαμος φορολογούμενος Γερμανός που κερδίζει 50.000 ευρώ ετησίως θα πληρώσει του χρόνου 711 ευρώ ή 5,2% λιγότερα σε φόρους.

”ΟΚ” Κάτω Βουλής στις φορο-περικοπές Σρέντερ
Η γερμανική Κάτω Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για φορολογικές περικοπές ύψους 8,9 δισ. ευρώ και πρόκειται να ψηφίσει αργότερα σήμερα τα νομοσχέδια περί διευκόλυνσης προσλήψεων και απολύσεων.

Τα εν λόγω νομοσχέδια περιλαμβάνονται στο ευρύτερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ. Κορυφαία στελέχη της γερμανικής βιομηχανίας, όπως οι επικεφαλής της Deutsche Bank και της Siemens, δήλωσαν ότι υποστηρίζουν το πρόγραμμα του καγκελάριου Σρέντερ.

Η Ανω Βουλή, την οποία ελέγχει η χριστιανοδημοκρατική αντιπολίτευση, είχε απορρίψει το αρχικό πακέτο μέτρων πριν από ένα μήνα αλλά μετά από τέσσερις εβδομάδες συνομιλιών επετεύχθη στις αρχές της εβδομάδας συμβιβασμός, όταν ο καγκελάριος μείωσε στο ήμισυ τις προτεινόμενες φορολογικές περικοπές.

Ο καγκελάριος Σρέντερ, του οποίου οι σοσιαλδημοκράτες στις δημοσκοπήσεις πρόθεσης ψήφου, εάν γίνονταν τώρα εκλογές στη Γερμανία, υπολείπονται της αντιπολίτευσης, ελπίζει με τις φορολογικές απαλλαγές να ενισχύσει τις καταναλωτικές δαπάνες και να μειώσει την ανεργία.

Σύμφωνα με το τελικό φορολογικό σχέδιο, ένας άγαμος φορολογούμενος Γερμανός που κερδίζει 50.000 ευρώ το χρόνο θα πληρώσει του χρόνου 711 ευρώ ή 5,2% λιγότερα σε φόρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v