FedEx:Αρνητική προειδοποίηση για β΄ τρίμηνο χρήσης

Δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς τα κέρδη της FedEx, του αμερικανικού κολοσσού ταχυδρομικών υπηρεσιών και ταχυμεταφορών, για το β΄ τρίμηνο χρήσης, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους προσυνταξιοδοτήσεων.

FedEx:Αρνητική προειδοποίηση για β΄ τρίμηνο χρήσης
Η FedEx, ο αμερικανικός κολοσσός ταχυδρομικών υπηρεσιών και ταχυμεταφορών, ανακοίνωσε ότι δεν θα κατορθώσει να ικανοποιήσει τις προβλέψεις των αγορών για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης, εξαιτίας του κόστους προσυνταξιοδοτήσεων.

Η αμερικανική εταιρία στοχεύει στην ενίσχυση του ανταγωνισμού έναντι των Γερμανικών Ταχυδρομείων - Deutsche Post και της επίσης αμερικανικής UPS, εν μέσω δύσκολων συνθηκών για τον τομέα των ταχυμεταφορών, εξαιτίας της οικονομικής επιβράδυνσης και της γεωπολιτικής ανασφάλειας.

H FedEx αποφάσισε να οδηγηθεί σε επώδυνη αναδιάρθρωση για να αντιμετωπίσει την ”εισβολή” της γερμανικής Deutsche Post στην αμερικανική αγορά, που με ”Δούρειο Ίππο” την DHL και άλλες μικρότερες εταιρίες, έχει μετατραπεί σε πρωταγωνιστή του αμερικανικού τομέα ταχυμεταφορών, συνεχίζοντας ταυτόχρονα τις δυναμικές εξαγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Παράλληλα η FedEx αντιμετωπίζει την ενίσχυση του ανταγωνισμού από την επίσης αμερικανική UPS.

Τα καθαρά κέρδη της FedEx έφθασαν στα 266 εκατ. δολάρια ή 87 σεντς ανά μετοχή, εξαιρουμένων των εκτάκτων κερδών, στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου, σε σχέση με τα καθαρά κέρδη των 245 εκατ. δολαρίων ή 81 σεντς ανά μετοχή της αντιστοίχου περιόδου του 2002.

Οι αναλυτές της First Call εκτιμούσαν ότι θα έφθαναν στα 90 σεντς ανά μετοχή, ενώ η εταιρία είχε ανακοινώσει προηγούμενα ότι θα κυμαίνονταν μεταξύ 80 και 90 σεντς.

Η αδυναμία της εταιρίας να επιτύχει τους στόχους της ”χρεώθηκε” στο κόστος της εθελοντικής προσυνταξιοδότησης 3.600 μάνατζερ και υπαλλήλων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, που έφθασε στα 91 εκατ. δολάρια, ενώ το συνολικό κόστος του προγράμματος προσυνταξιοδοτήσεων θα κυμανθεί μεταξύ 135 – 145 εκατ. δολαρίων για το τρέχον οικονομικό έτος και μεταξύ των 235 – 240 εκατ. δολαρίων για το επόμενο οικονομικό έτος.

Η εταιρία προβλέπει ότι τα κέρδη θα κινηθούν μεταξύ 60 – 70 σεντς ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο και μεταξύ 3,30 – 3,40 δολαρίων για το τρέχον οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαΐου του 2004, εξαιρουμένου του κόστους των προσυνταξιοδοτήσεων.

Η First Call εκτιμά ότι τα κέρδη της FedEx θα φθάσουν στα 68 σεντς ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 49 σεντς της αντίστοιχης περιόδου του 2002 και τα 3,30 για το τρέχον οικονομικό έτος, σε σχέση με τα 2,74 δολάρια της αντιστοίχου περιόδου του προηγούμενου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v