Το Chapter 11 επικαλέστηκαν 2 θυγατρικές της ROC

Δύο από οκτώ θυγατρικές εταιρίες της Royal Olympic Cruise Lines, επικαλέστηκαν το Chapter 11 της αμερικανικής νομοθεσίας, καθώς οι διαπραγματεύσεις της μητρικής με τους δανειστές των θυγατρικών, δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Το Chapter 11 επικαλέστηκαν 2 θυγατρικές της ROC
Δύο από οκτώ θυγατρικές εταιρίες της Royal Olympic Cruise Lines, εταιρίας ελληνικών συμφερόντων, επικαλέστηκαν το Chapter 11 της αμερικανικής νομοθεσίας, καθώς οι διαπραγματεύσεις της μητρικής με τους δανειστές των θυγατρικών, δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Ειδικότερα, πρόκειται για την Olympic World Cruises, ιδιοκτήτρια εταιρία του πλοίου Olympia Voyager, και την Royal World Cruises, ιδιοκτήτρια του Olympia Explorer.

Η Royal Olympic Cruise Lines βρισκόταν σε συνομιλίες με τους δανειστές των δύο θυγατρικών της, σχετικά με πιθανή αναδιάρθρωση των δανείων ύψους 250 εκατ. δολαρίων, χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε συμφωνία.

Ως εγγυήσεις για τα συγκεκριμένα δάνεια έχουν τεθεί τα δύο πλοία, ενώ εγγυητής είναι η μητρική εταιρία, Royal Olympic Cruise Lines.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιάννος Πανταζής, σχολίασε ότι όπως και άλλες εταιρίες του κλάδου, η Royal Olympic Cruise Lines αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω των επιδράσεων στον τουρισμό από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, την κρίση στη Μέση Ανατολή, το SARS, τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v