Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΕ στέλνει παρατηρητές για το ρωσικό αέριο

Σε συμφωνία για την παρακολούθηση των αποστολών φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας κατέληξαν η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανοίγοντας τον δρόμο για τη συνέχιση της προμήθειας αερίου στις χώρες της Ε.Ε.

Η ΕΕ στέλνει παρατηρητές για το ρωσικό αέριο
Σε συμφωνία για την παρακολούθηση των αποστολών φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας κατέληξαν η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανοίγοντας τον δρόμο για τη συνέχιση της προμήθειας αερίου στις χώρες της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρωθυπουργός κ. Vladimir Putin κατέληξε σε συμφωνία με τον Τσέχο πρωθυπουργό κ. Mirek Topolanek, ο οποίος βρίσκεται στην ευρωπαϊκή προεδρία αυτό το εξάμηνο, σχετικά με τον σχηματισμό επιτροπής που θα παρακολουθεί τις αποστολές φυσικού αερίου.

Η Ρωσία και η Ουκρανία, πάντως, δεν έχουν ακόμα επιλύσει τις διαφορές τους όσον αφορά στην τιμή του φυσικού αερίου, στις αμοιβές και στο χρέος της Ουκρανίας, που έπληξαν τις προμήθειες αερίου προς 20 τουλάχιστον χώρες.

Σε δήλωση η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της τσεχικής προεδρίας αναφέρεται ότι η συμφωνία θα πρέπει να οδηγήσει σε αποκατάσταση της προμήθειας ρωσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα ενέργειας, κ. Andris Piebalgs, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι παρατηρητές, που είναι προγραμματισμένο να μεταβούν σήμερα στην Ουκρανία, έχουν λάβει διαβεβαιώσεις για πλήρη πρόσβαση στους αγωγούς αερίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v