Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Obama: Ανάγκη κυβερνητικής δράσης στην οικονομία

Την ανάγκη για κυβερνητική δράση ώστε να ξεπεραστεί η οικονομική ύφεση, προτίθεται να υπογραμμίσει σε σημερινή του ομιλία (8/1/09) ο Barack Obama, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα.

Obama: Ανάγκη κυβερνητικής δράσης στην οικονομία
Μόνο η κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει την απαιτούμενη στο προσεχές διάστημα ώθηση για να ξεπεραστεί η οικονομική ύφεση, προτίθεται να δηλώσει σε σημερινή του ομιλία ο Barack Obama, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα.

Ο Barack Obama πρόκειται να απευθύνει έκκληση στο Κογκρέσο για άμεση δράση και εφαρμογή των εξαγγελθέντων μέτρων, διότι μια ενδεχόμενη κωλυσιεργία μπορεί να επιφέρει δραματικές μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Ο Obama πρόκειται να απευθυνθεί και σε αυτούς που αντιτίθενται στο κυβερνητικό πρόγραμμα, που προβλέπει μαζικές δαπάνες για την στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση, αλλά στην παρούσα συγκυρία η κυβερνητική δράση είναι απαραίτητη, παρά το μεγάλο κόστος που προϋποθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Obama έχει μιλήσει δημοσίως για το πλάνο διάσωσης της οικονομίας που σκοπεύει να εφαρμόσει, το οποίο περιλαμβάνει μαζικές δαπάνες σε αναπτυξιακά έργα υποδομής και φοροαπαλλαγές για ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v