Η Blackstone εξαγοράζει γερμανική εταιρία χημικών

Την πρόταση εξαγοράς της γερμανικής κατασκευάστριας χημικών, Celanese έναντι συνολικά 3,1 δισ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική εταιρία επενδύσεων, Blackstone. Η προσφορά περιλαμβάνει μετρητά και ανάληψη χρεών.

Η Blackstone εξαγοράζει γερμανική εταιρία χημικών
Προσφορά εξαγοράς στα 32,50 ευρώ ανά μετοχή για τη γερμανική εταιρία χημικών, Celanese ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική εταιρία επενδύσεων Blackstone.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Celanese, η Blackstone προτίθεται να αναλάβει το χρέος της Celanese που ανέρχεται στα 446 εκατ. ευρώ, καθώς και περισσότερο από 1 δισ. ευρώ σε υποχρεώσεις συνταξιοδότησης, αξιολογώντας την προσφορά στα 3,1 δισ. ευρώ.

Η Blackstone επισήμανε την υποστήριξη της προσφοράς της, τόσο από τη διοίκηση της Celanese, όσο και από την Kuwait Petroleum, η οποία κατέχει το 20% της Celanese.

Ο κ. Ostmeier, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της Blackstone στη Γερμανία, τόνισε ότι ”δεν υπάρχουν σχέδια αλλαγής της διοίκησης της Celanese”.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία της Blackstone, η ίδια έχει ήδη επενδύσει σχεδόν 2 δισ. δολάρια σε μετρητά σε εξαγορές επιχειρήσεων το 2003, συμπεριλαμβανομένου της μεγαλύτερης ολοκληρωμένης εξαγοράς (4,7 δισ δολάρια) της TRW Automotive.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v