GM:Ανοδική αναθεώρηση για EPS, λόγω μείωσης χρεών

Η General Motors ανακοίνωσε ότι θα καλύψει έως το τέλος του έτους το μεγαλύτερο τμήμα του ελλείμματος των 19,3 δισ. δολαρίων του συνταξιοδοτικού της ταμείου, που είναι το υψηλότερο ανάμεσα στις αμερικανικές εταιρίες. Επίσης αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τα EPS το 2004.

GM:Ανοδική αναθεώρηση για EPS, λόγω μείωσης χρεών
Η General Motors ανακοίνωσε ότι, έως το τέλος του έτους, θα καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα του ελλείμματος των 19,3 δισ. δολαρίων του συνταξιοδοτικού της ταμείου, το υψηλότερο ανάμεσα στις αμερικανικές εταιρίες.

Επίσης, η εταιρία αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για αύξηση του κέρδους στα 70 σεντς ανά μετοχή το 2004.

Η ανάκαμψη των χρηματιστηριακών αγορών περιόρισε τις απώλειες του συνταξιοδοτικού ταμείου της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου.

Η ανάκαμψη κατά 18% των αποδόσεων των επενδύσεων του συνταξιοδοτικού ταμείου το 2003 θα περιορίσει το προ φόρων κόστος κατά 42% στα 1,1 δισ. δολάρια το 2004, από τα περίπου 2,6 δισ. δολάρια των αρχών του 2003.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα συνεισφέρει ακόμη 4,1 δισ. δολάρια στο συνταξιοδοτικό ταμείο, εάν εγκριθεί η πώληση της συμμετοχής της στην Hughes Electronics.

Η μείωση του ελλείμματος του συνταξιοδοτικού ταμείου της GM θα οδηγήσει στην αναβάθμιση του rating του χρέους της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v