Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τη διάλυση της Hamas επιδιώκει το Ισραήλ

Τη διάλυση της Hamas έθεσε ως στόχο των πολεμικών επιχειρήσεων κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης κ. Haim Ramon.

Τη διάλυση της Hamas επιδιώκει το Ισραήλ
Τη διάλυση της Hamas έθεσε ως στόχο των πολεμικών επιχειρήσεων κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης κ. Haim Ramon, ο οποίος υπογράμμισε ότι η χώρα του θα σταματήσει τις εχθροπραξίες αυτόματα μόλις κάποιος αναλάβει την ευθύνη της διοίκησης στη Γάζα, εκτοπίζοντας τη Hamas.

Σε επαφές με την ισραηλινή ηγεσία, ώστε να κατευναστεί η κατάσταση, βρίσκονται τόσο το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών, που κάλεσε τη Hamas να σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών εναντίων ισραηλινών στόχων όσο και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κ. Ban Ki-moon ο οποίος απηύθυνε έκκληση για εκεχειρία χαρακτηρίζοντας την κλιμάκωση των επιθέσεων απαράδεκτη.

Μετά τις επιθέσεις που έλαβαν χώρα σήμερα (29/12) οι νεκροί ανέρχονται σε 345. Μεταξύ αυτών είναι δύο στελέχη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμική Djihad, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

Όπως αναφέρει οργάνωση του ΟΗΕ που παρέχει βοήθεια σε εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, πενήντα επτά εκ των θυμάτων είναι άμαχος πληθυσμός.

Τη Δευτέρα το απόγευμα η Αίγυπτος άνοιξε ξανά το συνοριακό πέρασμα στη Ράφα, το οποίο είχε κλείσει εξαιτίας εχθροπραξιών με τον ισραηλινό στρατό, ώστε να διευκολυνθεί η μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού στην εμπόλεμη ζώνη.

Εν τω μεταξύ, η Hamas και η αιγυπτιακή κυβέρνηση εκτοξεύουν η μία για την άλλη κατηγορίες: η πρώτη μέμφεται τους Αιγύπτιους ως συνενόχους με το Ισραήλ και οι Αιγύπτιοι τη Hamas ότι για οφέλη δικά της εμποδίζει εκατοντάδες τραυματίες να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Από την ελληνική πλευρά, την ανησυχία της για την κατάσταση στην περιοχή εξέφρασε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ τηλεφωνική συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στην Αθήνα οργανώθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v