Μείωση πωλήσεων - κερδών στο 2004 προβλέπει η KPN

Την πιθανότητα περιορισμού κερδών και πωλήσεων της KPN στο επόμενο έτος, ανακοίνωσε η ολλανδική εταιρία, κάτι που απέδωσε στην πτώση των τιμολογίων της κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, ανακοινώθηκε η ”στροφή” προς τις υπηρεσίες μεταφοράς δεδομένων.

Μείωση πωλήσεων - κερδών στο 2004 προβλέπει η KPN
Τα κέρδη και οι πωλήσεις πιθανόν να υποχωρήσουν του χρόνου, ανακοίνωσε η Royal KPN NV, εξαιτίας της μείωσης των τιμών κλήσεων στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Η μετοχή της μεγαλύτερης επιχείρησης τηλεφωνίας της Ολλανδίας βυθίστηκε 7,3%, έως τα 6,1 ευρώ, μετά την παραπάνω ανακοίνωση, συμπαρασύροντας σε απώλειες το σύνολο του κλάδου στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρίας, τα προ φόρων κέρδη του ομίλου θα υποχωρήσουν στα 1,4 δισ. ευρώ στο 2004 από 1,5 δισ. ευρώ που είναι η εκτίμηση για τα φετινά κέρδη. Οι πωλήσεις είτε θα μείνουν σταθερές είτε θα μειωθούν μέχρι 2%.

Η KPN, που έχει καταθέσει πέντε συνεχόμενα τρίμηνα κερδών, θα επικεντρωθεί πλέον στις ταχείες συνδέσεις Ιντερνέτ και τις υπηρεσίες ασύρματης μετάδοσης δεδομένων, προκειμένου να ξεπεράσει την πτώση των πωλήσεων στην ”παραδοσιακή” τηλεφωνία.

Η εταιρία προγραμματίζει επέκταση στις ασύρματες επιχειρήσεις Βελγίου και Γερμανίας.

Αναλυτές τονίζουν χαρακτηριστικά ότι την ανάπτυξη στο μέλλον ”θα οδηγήσει η κινητή τηλεφωνία της Γερμανίας, ενώ κατά τα άλλα, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την εταιρία.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v