Ανταγωνισμός HP - IBM στις υπηρεσίες

Η διεύθυνση της Hewlett – Packard με συμβόλαια 1 δισ. δολαρίων αντιμετωπίζει την πρόκληση της αναδιάρθρωσης, μετά την επιτυχή συγχώνευση με την Compaq, για να ανταγωνιστεί την IBM.

Ανταγωνισμός HP - IBM στις υπηρεσίες
Η διεύθυνση της Hewlett – Packard με συμβόλαια 1 δισ. δολαρίων αντιμετωπίζει την πρόκληση της αναδιάρθρωσης μετά την επιτυχή συγχώνευση με την Compaq.

Η Hewlett - Packard, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κατασκευής υπολογιστών στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαια ύψους 1 δισ. δολαρίων με πελάτες του τομέα προσφοράς υπηρεσιών στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η US Postal Service και η Novell.

Η Wall Street Journal από την πλευρά της ανέμενε χθες από τη διεύθυνσης τη εταιρείας, που συνεδρίαζε στη Νέα Υόρκη, να ανακοινώσει ένα νέο δραστικό και εφικτό σχέδιο αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της μετά την επιτυχή εξαγορά της Compaq.

Η HP προσπαθεί να αυξήσει το ποσοστό της στον τομέα παροχής υπηρεσιών σε εταιρείες, προσπαθώντας να ανταγωνιστεί την IBM, της οποία τουλάχιστον το 50% του πωλήσεων προέρχονται από το τμήμα παροχής υπηρεσιών σε εταιρείες.

Σύμφωνα με την HP το μεγαλύτερο συμβόλαιο, ύψους 135 εκατ. δολαρίων και 15ετούς ισχύος, το υπέγραψε με την Romanian National Health Insurance House, τον ασφαλιστικό οργανισμό της Ρουμανίας.

Με τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πλαστικών της Αυστραλίας Amcor υπέγραψε συμβόλαιο αξίας 115 εκατ. δολαρίων, ενώ με την U.S. Postal Service υπέγραψε 8ετές συμβόλαιο 50 εκατ., με στόχο την αναβάθμιση των συστημάτων των κεντρικών γραφείων των αμερικανικών ταχυδρομείων στην Ουάσιγκτον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v