Απολύσεις έως 4.000 άτομα ανακοίνωσε η SBC

Η SBC, ο αμερικανικός κολοσσός τηλεπικοινωνιών, απολύει 3.000 με 4.000 άτομα με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του εξαιτίας του ανταγωνισμού.

Απολύσεις έως 4.000 άτομα ανακοίνωσε η SBC
Η SBC, ο αμερικανικός περιφερειακός κολοσσός τηλεπικοινωνιών, απολύει 3.000 έως 4.000 άτομα με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο προηγούμενης απόφασης για μείωση του αριθμού των τηλεφωνικών του κέντρων και δραστικής μείωσης του προσωπικού.

Το κόστος των 150 εκατ. δολαρίων που θα καταβάλει η εταιρία προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμα της μείωσης του προσωπικού θα επηρεάσει τα μεγέθη του τετάρτου τριμήνου 2003.

Σημειώνεται ότι κατά την τελευταία διετία η εταιρεία έχει μειώσει το προσωπικό της κατά 28.000 άτομα εξαιτίας της επιβράδυνσης της οικονομίας, της έντασης του ανταγωνισμού και της αποβιομηχάνισης του τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Η SBC έχει μειώσει ήδη σε 500 τα τηλεφωνικά της κέντρα, από 650 που διατηρούσε πριν από ενάμιση έτος, ενώ η βελτίωση των τεχνολογικών εφαρμογών θα της επιτρέψουν να μειώσει τα τηλεφωνικά της κέντρα κατά το εν τρίτο.

Συνολικά η SBC θα μειώσει το λειτουργικό κόστος έως 1,3 δισ. δολάρια ετησίως έως το 2006, αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες κατά τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v