Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Mary Schapiro επικεφαλής SEC στις ΗΠΑ

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama επέλεξε την Mary Schapiro για την έδρα της επικεφαλής της επιτροπής κεφαλαιαγοράς Securities and Exchange Commission.

Η Mary Schapiro επικεφαλής SEC στις ΗΠΑ
Πραγματοποιώντας τους σπουδαιότερους μέχρι σήμερα διορισμούς προσώπων σε θέσεις «κλειδιά» για την οικονομική κρίση, ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama επέλεξε την Mary Schapiro για την έδρα της επικεφαλής της επιτροπής κεφαλαιαγοράς Securities and Exchange Commission και τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Gary Gensler για την θέση του επικεφαλής της επιτροπής επόπτευσης αγορών εμπορευμάτων.

Με την επιλογή της κας Schapiro, που είναι η διευθύνουσα σύμβουλος της ρυθμιστικής αρχής του χρηματοοικονομικού κλάδου, ο κ. Obama καταδεικνύει, σύμφωνα με τους παρατηρητές, ότι μελετά σοβαρά την ενοποίηση της SEC με την Commodities Futures Trading Commission, καθώς η αξιωματούχος διαθέτει εμπειρία και στα δύο αυτά ρυθμιστικά σώματα.

Ο νέος Πρόεδρος έχει πράγματι τονίσει ότι «η μεταρρύθμιση των εποπτικών χρηματοοικονομικών αρχών είναι μια από τις βασικές προτεραιότητές μου.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v