Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο πακέτο 850 δισ. «ετοιμάζει» η κυβέρνηση Obama

Ο Barack Obama ενδέχεται να ζητήσει από το Κογκρέσο τον επόμενο χρόνο να εγκρίνει πακέτο στήριξης περίπου 850 δισ. δολ., ποσό μεγαλύτερο απ’όσο αναμενόταν.

Νέο πακέτο 850 δισ. «ετοιμάζει» η κυβέρνηση Obama
Ο Barack Obama ενδέχεται να ζητήσει από το Κογκρέσο τον επόμενο χρόνο να εγκρίνει πακέτο στήριξης περίπου 850 δισ. δολ. Το ποσό είναι μεγαλύτερο απ’όσο αναμενόταν και καθρεφτίζει το συνεχές «βούλιαγμα» της αμερικανικής οικονομίας όλο και πιο βαθιά στην ύφεση.

Η ομάδα μετάβασης του κ. Obama πιστεύει ότι το ποσό, που αντιστοιχεί στο 6% της -ύψους 14 τρισ. δολ.- αμερικανικής οικονομίας, είναι απαραίτητο ώστε να ανατραπεί η αύξηση της ανεργίας, όπως δήλωσε με την προϋπόθεση της ανωνυμίας στέλεχος της μεταβατικής κυβέρνησης, στο Bloomberg.

Το ποσό είναι υψηλότερο από εκείνο το οποίο θεωρούν απαραίτητο αρκετοί οικονομολόγοι (η πρόεδρος της βουλής, Nancy Pelosi έχει αναφερθεί σε μια κλίμακα της τάξης των 500-600 δισ. δολ.) καθώς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η τελευταία αυτή πρόταση «ακούγεται» στο Κογκρέσο, καθώς οι συνεργάτες του κ. Obama συνεργάζονται με τους νομοθέτες πάνω σε ένα πακέτο που έχει στόχο την βελτίωση οδικών δικτύων, γεφυρών και άλλων έργων υποδομής.

Το «πακέτο» εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει επίσης κρατική βοήθεια προς τους ανέργους και τα προγράμματα υγείας καθώς και κίνητρα (όπως φορολογικά) για την ανάπτυξη της παραγωγής εναλλακτικής ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v