Πέρασε στην Alcan ο έλεγχος της Pechiney

Η καναδέζικη Alcan εξασφάλισε τον έλεγχο της γαλλικής Pechiney καθώς το 92,2% των μετόχων της δεύτερης τάχθηκε υπέρ της προσφοράς της Alcan. Η νέα διοικητική ιεραρχία της γαλλικής εταιρίας αλουμινίου θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πέρασε στην Alcan ο έλεγχος της Pechiney
Εξασφάλισε τον έλεγχο της ανταγωνιστικής Pechiney ο καναδέζικος όμιλος αλουμινίου Alcan, καθώς το 92,2% των μετόχων του γαλλικού ομίλου αποδέχτηκαν την προσφορά εξαγοράς σε ρευστό και μετοχές, ύψους 4 δισ δολ. που είχε καταθέσει ο όμιλος.



Παράλληλα, η Alcan ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε δεύτερη προσφορά, που θα διαρκέσει τουλάχιστον 10 συνεδριάσεις της παρισινής αγοράς, προκειμένου να αποκτήσει μερίδιο υψηλότερο του 95%, ώστε να αποκτήσει υποχρεωτικά και το υπόλοιπο 5%.

Οι μέτοχοι της Pechiney που δέχτηκαν την αρχική προσφορά ελπίζουν ότι ο καναδέζικος όμιλος θα εξασφαλίσει τις υπόλοιπες μετοχές, τις οποίες χρειάζεται για να ανεβάσει το μερίδιό του πάνω από το 95%, καθώς αυτή είναι βασική προϋπόθεση για να αυξηθεί η προσφορά από τα 47,5 ευρώ στα 48,5 ευρώ.

Το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα δίνει πάντως στην Alcan σαφή έλεγχο της γαλλικής εταιρίας και ολοκληρώνει την προσπάθειά της να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο όμιλο αλουμινίου σε έσοδα στον κόσμο. Επόμενος στόχος της, να απειλήσει την παγκόσμια κυριαρχία της αμερικανικής ανταγωνιστικής Alcoa.

Από τον καναδέζικο όμιλο ανακοινώθηκε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα του πρώτου επιπέδου της νέας διοικητικής ιεραρχίας της Pechiney, δηλαδή οι επικεφαλής των έξι μονάδων της επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v