Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 2 τρισ. δολ. η αξία ακινήτων

Περισσότερα από 2 τρισ. δολάρια έχασαν από την αξία των ακινήτων τους 11,7 εκατ. Αμερικάνοι ιδιοκτήτες φέτος, καθώς οι δανειακές στεγαστικές τους υποχρεώσεις εμφανίζονται υψηλότερες από την αξία των ακινήτων τους.

ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 2 τρισ. δολ. η αξία ακινήτων
Περισσότερα από 2 τρισ. δολάρια χάνουν από την αξία των ακινήτων τους 11,7 εκατ. αμερικάνοι ιδιοκτήτες φέτος καθώς οι δανειακές στεγαστικές τους υποχρεώσεις εμφανίζονται υψηλότερες από την αξία των ακινήτων τους, σύμφωνα με έρευνα της Zillow.

Η αξία των αμερικανικών σπιτιών είχε μειωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου κατά 1,9 τρισ. δολάρια και οι απώλειες αναμένεται να έχουν διευρυνθεί περαιτέρω κατά το τρέχον τρίμηνο. Σημειώνεται ότι το 2007 η υποχώρηση στην αξία της ιδιοκατοίκησης στις ΗΠΑ ανήλθε στα 1,24 τρισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία Zillow, το ποσοστό των αμερικανών ιδιοκτητών που θα δουν την αξία των ακινήτων τους να διαμορφώνεται χαμηλότερα σε σχέση με τις δανειακές τους υποχρεώσεις, θα φτάσει μέχρι τέλος γ’ τριμήνου το 14,3%.

"Η πτώση στην αξία των ακινήτων θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με την εποχή της μεγάλης αμερικάνικης κρίσης", υποστηρίζει ο Stan Humphries, αντιπρόεδρος της Zillow.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v