Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed μειώνει τα επιτόκια προς το μηδέν

Η Fed αναμένεται να μειώσει το επιτόκιο fed funds κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στο 0,5% αύριο και να αναγγείλει εισαγωγή επιθετικών αντισυμβατικών μεθόδων για την απόκρουση της ύφεσης.

Η Fed μειώνει τα επιτόκια προς το μηδέν
Η Federal Reserve αναμένεται ευρέως να μειώσει τα αμερικανικά επιτόκια κοντά στο μηδέν κατά την τελευταία τακτική συνεδρίαση του έτους, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα σχόλια που θα κάνει η κεντρική τράπεζα, όσον αφορά τις αντισυμβατικές μεθόδους που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ώστε να αποσοβήσει την ύφεση της οικονομίας.

Η πλειοψηφία των οικονομολόγων προβλέπουν ότι η Fed θα ανακοινώσει ευθαρσώς, ότι προτίθεται να αναπτύξει επιθετικά μέτρα της αποκαλούμενης «ποσοτικής χαλάρωσης», ώστε να προφυλάξει την οικονομία από περαιτέρω εμβάθυνση της κρίσης, αλλά δεν θα προσδιορίσει λεπτομερώς τα μέτρα που θα λάβει.

Στο μέτωπο των επιτοκίων, η Fed προβλέπεται να μειώσει το επιτόκιο overnight δανεισμού κατά τουλάχιστον μισή ποσοστιαία μονάδα. Εάν πραγματοποιηθεί η κίνηση, το επιτόκιο fed funds θα διαμορφωθεί μόλις στο 0,5%, που θα είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο 1954, που υπάρχουν διαθέσιμα συγκριτικά στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v