Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G.Bush: Εκτάκτως κεφάλαια από TARP για αυτοκίνητα

Η κυβέρνηση Bush απέσυρε την αντίθεσή της για την χρήση κεφαλαίων από το τραπεζικό πρόγραμμα TARP των 700 δισ. δολ., προκειμένου για την βοήθεια των αυτοκινητοβιομηχανιών.

G.Bush: Εκτάκτως κεφάλαια από TARP για αυτοκίνητα
Η κυβέρνηση Bush απέσυρε την αντίθεσή της για την χρήση κεφαλαίων από το τραπεζικό πρόγραμμα TARP των 700 δισ. δολ., προκειμένου για την βοήθεια των αυτοκινητοβιομηχανιών, αφού το σχέδιο παροχής έκτακτης βοήθειας προς τον κλάδο «σκάλωσε» στην Γερουσία.

Ο ίδιος ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, George Bush, δήλωσε αρχικώς ότι θα μελετήσει ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν κεφάλαια από το πρόγραμμα TARP για την διάσωση των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Το εν λόγω πρόγραμμα συνολικού ύψους 700 δισ. δολ. είναι εκείνο που συστήθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των επιχειρήσεων του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Η ανακοίνωση του κ. Bush, που παραδίδει επισήμως την εξουσία στον εκλεγέντα B.Obama τον Ιανουάριο, ακολουθεί την απόφαση της Γερουσίας να καταψήφισει το σχέδιο παροχής 14 δισ. δολ. σε έκτακτο δανεισμός προς τις καταπονημένες βιομηχανίες αυτοκινήτων των ΗΠΑ.

To υπουργείο Οικονομικών προσδιόρισε ότι προβλέπεται να παρέμβει και να δανείσει κεφάλαια στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ώστε να έχει τον χρόνο το Κογκρέσο να μελετήσει μακροπρόθεσμο σχέδιο διάσωσης.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου προσδιόρισε ότι τα κεφάλαια θα προέλθουν από το TARP , μολονότι μέχρι πρόσφατα η θέση του Λευκού Οίκου ήταν να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια μόνο για την σταθεροποίηση του χρηματοοικονομικού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v