Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της Walt Disney

Συνεχίζονται οι τριβές στην διοίκηση του τρίτου ισχυρότερου ομίλου ΜΜΕ των ΗΠΑ, που αγωνίζεται να ανατρέψει την πορεία μείωσης της κερδοφορίας, με την παραίτηση ενός επικριτή της πολιτικής του διευθύνοντος συμβούλου Μάικλ Αισνερ από το διοικητικό συμβούλιο της Disney.

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της Walt Disney
Στην απομάκρυνση του Ρόι Ντίσνευ, ανιψιού του εκλιπόντος ιδρυτή της Disney και επικριτή της πολιτικής του ισχυρού επικεφαλής του ομίλου, οδήγησε η απόφαση της Walt Disney Co να μειώσει τον αριθμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι επιβάλλει όριο ηλικίας στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του δεύτερου μεγαλύτερου ομίλου ΜΜΕ των ΗΠΑ, οδηγώντας σε παραίτηση τα μέλη ηλικίας άνω των 72 ετών.

Στα τρία μέλη που απομακρύνονται περιλαμβάνεται και ο επικεφαλης του δ.σ. και αντιπρόεδρος του ομίλου, ο 73χρονος Ρόι Ντίσνευ, ο οποίος είχε ζητήσει την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Μάκλ Αισνερ, κατηγορώντας τον για τη μείωση των κερδών στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, το 3ο μεγαλύτερο κανάλι των ΗΠΑ, καθώς και στα ψυχαγωγικά πάρκα του ομίλου.

Ανακοινώνοντας την παραίτησή του, ο Ρόι Ντίσνευ ζήτησε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, την απομάκρυνση του Αισνερ από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο Ντίσνευ είχε διαφωνήσει πέρσι δημοσίως με τον Αισνερ, όσον αφορά το ζήτημα της διαδοχής της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου.

Ο Αισνερ θεωρείται το στέλεχος που επανέφερε δυναμικά στο προσκήνιο τον γνωστό όμιλο ΜΜΕ κατά την περασμένη δεκαετία, αλλά η επιδείνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας στην τελευταία τριετία έχει προκαλέσει έντονες τριβές στις διοικητική ιεραρχία της επιχείρησης.

Η κίνηση πάντως του Αισνερ, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της προσπάθειας ”εκσυγχρονισμού” της Disney, η οποία υφίσταται πιέσεις εν μέρει εξαιτίας της ανάδειξης των νέων, τεχνολογικά πιο προηγμένων, παικτών, στον χώρο των αμερικανικών μήντια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v