Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ναυάγησε" το σχέδιο σωτηρίας Chrysler, GM, Ford

"Ναυάγησε" το σχέδιο σωτηρίας των τριών μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ. Η Γερουσία απέρριψε το σχέδιο ύψους 14 δισ. δολαρίων για τη διάσωση των Chrysler, GM και Ford.

Ναυάγησε το σχέδιο σωτηρίας Chrysler, GM, Ford
«Ναυάγησε» το σχέδιο για τη σωτηρία των τριών μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ.

Η Γερουσία απέρριψε το σχέδιο ύψους 14 δισ. δολαρίων για τη διάσωση των Chrysler, GM και Ford. Οι προσπάθειες να υπάρξει έστω και συμβιβασμός της τελευταίας στιγμής κατέληξαν σε πλήρη αποτυχία και ο κ. Harry Reid, επικεφαλής των δημοκρατικών στη Γερουσία, τόνισε: «Όλα τελείωσαν. Ειλικρινά τρέμω στη σκέψη πώς θα αντιδράσει η Wall Street. Σαφώς δεν θα είναι μία ευχάριστη αντίδραση. Εκατομμύρια Αμερικανοί και όχι μόνο οι άμεσα απασχολούμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά».

Η αντίρρηση των ρεπουμπλικανών έγκειται στο γεγονός ότι επιθυμούν να υπάρξει περαιτέρω μείωση στο κόστος λειτουργίας των αυτοκινητοβιομηχανιών -κυρίως μέσω μειώσεων αποδοχών-, κάτι που οι δημοκρατικοί θεωρούν αδύνατο, τονίζοντας ότι το βασικό συνδικάτο United Auto Workers δεν πρόκειται να δεχτεί περαιτέρω πιέσεις, καθώς έχει ήδη κάνει αρκετές παραχωρήσεις.

Η αποτυχία να υπάρξει συμφωνία για την παροχή των 14 δισ. δολαρίων θέτει εν αμφιβόλω την επιβίωση των General Motors και Chrysler, οι οποίες έχουν δηλώσει ότι διαθέτουν ρευστότητα για να λειτουργήσουν το αργότερο έως τα τέλη Μαρτίου 2009. Σε καλύτερη θέση βρίσκεται η Ford.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v