Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ:Μείωση 20% αξίας ιδιωτικών ταμείων συντάξεων

Τα ενεργητικά των συνταξιοδοτικών ταμείων του ιδιωτικού τομέα στις ανεπτυγμένες οικονομίες, είχαν αξία σχεδόν 20% χαμηλότερη τον Οκτώβριο απ’όση στα τέλη του 2007, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

ΟΟΣΑ:Μείωση 20% αξίας ιδιωτικών ταμείων συντάξεων
Τα ενεργητικά των συνταξιοδοτικών ταμείων του ιδιωτικού τομέα στις ανεπτυγμένες οικονομίες, είχαν αξία σχεδόν 20% χαμηλότερη τον Οκτώβριο απ’όση στα τέλη του 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Στην έκθεσή του για τις συντάξεις, ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι η αξία των ενεργητικών στοιχείων των ιδιωτικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων των 30 κρατών-μελών του ήταν 28 τρισ. δολ. τον Οκτώβριο, από 33 τρισ. δολ. τον Δεκέμβριο πέρσι.

Ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι τα δύο τρίτα των ζημιών ή 3,3 τρισ. δολ. σημειώθηκαν στα αμερικανικά ταμεία, ενώ τα συνταξιοδοτικά κεφάλαια σε Βρετανία, Αυστραλία, Καναδά, Ολλανδία και Ιαπωνία σημείωσαν 1,2 τρισ. δολ. ζημίες.

Την χειρότερη εμφάνιση είχαν τα ταμεία της Ιρλανδίας, που έχασαν 30% της αξίας τους στην 10μηνη περίοδο, ενώ ακολούθησαν τα αμερικανικά funds.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v