Telecom Plus: Αύξηση 78% στα κέρδη α΄ εξαμήνου

Κατά 73% υψηλότερα εκτινάχθηκαν τα κέρδη α΄ εξαμήνου της βρετανικής εταιρίας παροχής φυσικού αερίου, ηλεκτρισμού και υπηρεσιών σταθερή τηλεφωνίας, Telecom Plus, χάρη στην προσέλκυση νέων πελατών. Η εταιρία ανακοίνωσε και την αύξηση του προμερίσματός της κατά 80%. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Telecom Plus: Αύξηση 78% στα κέρδη α΄ εξαμήνου
Εντυπωσιακά βελτιωμένα και καλύτερα από τις εκτιμήσεις των ειδημόνων ήταν τα μεγέθη της Telecom Plus στο α΄ εξάμηνο χρήσης που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς βρήκαν ”στήριγμα” στην αύξηση των πελατών της.

Ειδικότερα, τα μετά από φόρους κέρδη της βρετανικής εταιρίας παροχής φυσικού αερίου, ηλεκτρισμού και σταθερής τηλεφωνίας διαμορφώθηκαν στα 3,25 εκατ. στερλίνες ή στις 5,2 πένες ανά μετοχή έναντι 1,88 εκατ. στερλινών ή 3,1 πενών ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Την ίδια στιγμή οι πωλήσεις της Telecom Plus εκτινάχθηκαν κατά 46% υψηλότερα στα 37,2 εκατ. στερλίνες.

Ο Peter Nutting, επικεφαλής της εταιρίας η οποία θεωρείται ίσως και η φθηνότερη ενεργειακή στη Μ. Βρετανία, εμφανίστηκε ιδιαιτέρως αισιόδοξος για την πορεία των μεγεθών της για το σύνολο του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο α΄ εξάμηνο χρήσης της, η Telecom Plus αύξησε την πελατειακή της βάση κατά 26.000, φέρνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό στους 160.000. Μετά τα καλά νέα, η εταιρία ανακοίνωσε και την αύξηση του προμερίσματός της κατά 80% στις 4,5 πένες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v