Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα μέτρα τόνωσης της αγοράς ακινήτων ΗΠΑ

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ μελετά σχέδιο αναζωογόνησης της αμερικανικής αγοράς ακινήτων, που θα πιέσει τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων ως το 4,5%, σύμφωνα με την WSJ.

Νέα μέτρα τόνωσης της αγοράς ακινήτων ΗΠΑ
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ μελετά σχέδιο αναζωογόνησης της αμερικανικής αγοράς ακινήτων, που θα πιέσει χαμηλότερα τα επιτόκια των δανείων για την αγορά κατοικίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Wall Street Journal.

Την ίδια ώρα, ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, Ben Bernanke, μιλώντας κατά την διάρκεια συνεδρίου της Fed για την αγορά ακινήτων, δήλωσε ουσιαστικά ότι υποστηρίζει την επέκταση των κυβερνητικών προγραμμάτων και την χρήση επιπλέον κεφαλαίων, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των ιδιοκτητών που χάνουν το σπίτι τους λόγω κατάσχεσης.

«Μολονότι έχουν γίνει κινήσεις καλής θέλησης απ’όλες τις πλευρές, τα επίπεδα κατασχέσεων παραμένουν πολύ υψηλά, με αρνητικές επιπτώσεις για όσους αφορούν άμεσα αλλά και την ευρύτερη οικονομία,» δήλωσε ο κ. Bernanke, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να γίνουν περισσότερα.»

Στο πρόγραμμα που φέρεται να μελετά η κυβέρνηση και βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης, θα χρησιμοποιηθεί η ισχύς των κολοσσών στεγαστικής πίστης Fannie Mae και Freddie Mac ώστε να ενθαρρυνθούν οι τράπεζες να δίνουν δάνεια με επιτόκια χαμηλά έως 4,5%, μέγεθος που είναι κατά μια ολόκληρη μονάδα χαμηλότερο από τον μέσο όρο των σημερινών επιτοκίων για για ένα 30ετές στεγαστικό δάνειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v