Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα $25 το πετρέλαιο το 2009 λέει η Merrill Lynch

Στα 25 δολάρια ενδέχεται να φτάσει η τιμή του πετρελαίου το 2009 αν η ύφεση που πλήττει ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία «μεταναστεύσει» στην Κίνα, τον μεγαλύτερο αγοραστή πετρελαίου στον κόσμο, εκτίμησε η Merrill Lynch.

Στα $25 το πετρέλαιο το 2009 λέει η Merrill Lynch
Στα 25 δολάρια ενδέχεται να φτάσει η τιμή του πετρελαίου αν η ύφεση που πλήττει ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία «μεταναστεύσει» στην Κίνα, που είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής πετρελαίου στον κόσμο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Merrill Lynch.

Σύμφωνα με στέλεχος της τράπεζας το πιθανότερο σενάριο είναι η μέση τιμή του πετρελαίου το 2009 να είναι τα 50 δολάρια, αλλά μια παροδική πτώση της τιμής κάτω από τα 25 δολάρια στην περίπτωση που η κρίση «περάσει» στην Κίνα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Παράλληλα, οι αναλυτές της Merrill Lynch προβλέπουν σημαντική επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης το 2009, στο 1,3% από 3,2% το 2008. Ωστόσο, προβλέπουν ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας από το 2010, με πρόβλεψη αύξησης του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 3,1%.

Σε έκθεση της Merrill Lynch, αναφέρεται ότι οι αναπτυσσόμενες οικονομία θα είναι λιγότερο ευάλωτες στην παγκόσμια επιβράδυνση, ενώ οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να παρεμβαίνουν στις οικονομίες των χωρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v