C. Agricole:Τριπλασιασμός κερδών στο γ΄ τρίμηνο

Τριπλασιασμό των κερδών της ανακοίνωσε η Credit Agricole (που κατέχει μερίδιο συμμετοχής στην Εμπορική Τράπεζα) για το τρίτο τρίμηνο, κυρίως λόγω της ανάκαμψης των χρηματιστηρίων. Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών.

C. Agricole:Τριπλασιασμός κερδών στο γ΄ τρίμηνο
Τριπλασιασμό των κερδών της ανακοίνωσε η Credit Agricole (που κατέχει μερίδιο συμμετοχής στην Εμπορική Τράπεζα) για το τρίτο τρίμηνο, καθώς η ανάκαμψη των χρηματιστηριακών αγορών έδωσε ώθηση στα κέρδη της επενδυτικής τραπεζικής της μονάδας.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της γαλλικής τράπεζας, που τον περασμένο Μάιο εξαγόρασε την Credit Lyonnais έναντι 16 δισ. ευρώ, αυξήθηκαν στα 382 εκατ. ευρώ έναντι του ποσού των 131 εκατ. ευρώ πέρυσι. Οι εκτιμήσεις ωστόσο των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 410 εκατ. ευρώ.

Ο οικονομικός διευθυντής της Credit Agricole, Gilles de Margerie, σχολίασε ότι η εταιρία δεν έχει προχωρήσει σε σημαντικό περιορισμό του κόστους, προσθέτοντας ότι ακόμη οι διεργασίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την εξαγορά της Credit Lyonnais, η Credit Agricole ελέγχει το 30% της γαλλικής τραπεζικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v