Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Επίθεση στην Κομισιόν για τράπεζες

Στην αντεπίθεση πέρασε η γερμανική κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Οικονομικών κ. Peer Steinbruck, κατηγορώντας την Κομισιόν ότι καθυστερεί επικίνδυνα την έγκριση του προγράμματος στήριξης της Commerzbank.

Γερμανία: Επίθεση στην Κομισιόν για τράπεζες
Στην αντεπίθεση πέρασε η γερμανική κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Οικονομικών κ. Peer Steinbruck, κατηγορώντας την Κομισιόν ότι καθυστερεί επικίνδυνα την έγκριση του προγράμματος στήριξης της Commerzbank.

"Δεν εγκρίνουμε τον προγραμματισμό, τις διαδικασίες και κυρίως την ταχύτητα με την οποία κινείται η Κομισιόν", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός στο περιθώριο της συνόδου του Ecofin που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει στοιχειοθετήσει πρόγραμμα παροχής ένεσης ρευστότητας ύψους 8,2 δισ. ευρώ προς την Commerzbank, τη μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της χώρας.

Απαντώντας στην κριτική του κ. Steinbruck, πηγή της Κομισιόν τόνισε ότι η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να εγκρίνει μία ανάλογη πρόταση εντός 24 ωρών, αρκεί τα ενδιαφερόμενα μέρη να έχουν φροντίσει να καταθέσουν όλα τα απαραίτητα "έγγραφα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v